Staš Zgonik

 |  Mladina 44  |  Družba

Malček TV

Do drugega leta raje čim manj

© Borut Peterlin

Število zaslonov v naših domovih se povečuje. Najmanj en televizor, najmanj en računalnik, pa še kakšen tablični računalnik, pametni telefon ... Vse večji izpostavljenosti gibljivim slikam se je tudi pri najmlajših otrocih skoraj nemogoče izogniti. A po mnenju Ameriške pediatrične akademije (AAP) bi se morali straši vseeno čim bolj potruditi v tej smeri. Združenje je že pred 12 leti izdalo priporočilo, v katerem za otroke do drugega leta starosti odsvetuje izpostavljanje televiziji. Minuli mesec so na podlagi novih raziskav to priporočilo nekoliko omilili, a bistvo je ostalo enako - otroci do drugega leta imajo bistveno več koristi od živih interakcij in nestrukturirane samostojne igre kot pa od strmenja v zaslone, saj vsebine, prikazane na njih, na svoji razvojni stopnji še ne zmorejo zadovoljivo doumeti, tudi prižgan televizor v ozadju pa lahko otroka moti, da se ne more zbrati.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.