Damjana Kolar

 |  Kultura

Božični koncert Radeta Šerbedžije

© Miro Majcen

Po dveh razprodanih božičnih koncertih v Cankarjevem domu, se Rade Šerbedžija ponovno vrača v Ljubljano. 26. decembra ob 20.00 bo v Gallusovi dvorani ob spremljavi skupine  Zapadni Kolodvor premierno predstavil zadnji album "Vrijeme je, draga, vrijeme je," za posebno vzdušje pa bo poskrbel makedonski virtuoz Vlatko Stefanovski.

Po štiri letnem studijskem premoru od uspešnega albuma "Ponekad dolazim, ponekad odlazim," ki ga je Rade posnel s kitarskim virtuozom svetovnega slovesa, Miroslavom Tadićem, je album "Vrijeme je, draga, vrijeme je" njegov novi izdelek z izvrstnimi, rahlo intimnimi pesmimi, a hkrati tudi hommage nekaterim velikim glasbenim avtorjem. Šerbedžiji se je na albumu pridružil uigrani band Zapadni kolodvor, kot gostje pa se pojavijo Livio Morosin, Maja Posavec, Belma Alić in Iva Štefančić. "Karakterni vokal, izjemna interpretacija in boemska karizmatičnost, ki jo Rade prenaša v svojih pesmih, izvrsten band, ki glasbeno dopolnjuje vokalne stilizacije velikega umetnika ter glasbeni velikani, ki so se na albumu znašli kot posebni gostje na vseh treh albumih, zagotovo ne bodo nikogar pustili ravnodušnega."

Mednarodno priznani vsestranski izvajalec, igralec, režiser, pisec in poet, ki se na svojih nastopih v petju, recitaciji in v izjemnih vložkih polnih anekdot, dotakne vseh ključnih točk svoje kariere, in vse to ob romantični spremljavi dveh kitar, violine, harmonike in kontrabasa, svoje publike nikoli ne pusti hladne. Poleg zadnjega albuma bo na koncertu tudi tokrat mogoče slišati nekaj etna, starogradskih pesmi, romskih balad, zimzelenih melodij in že skorajda ponarodele šansone ter seveda tudi nekaj poezije. Velikega poeta in glasbenika bo na odru spremljala skupina Zapadni kolodvor, ki jo sestavljajo vrhunski glasbeniki: Ranko Purić–Campi, Danilo Šerbedžija in Mario Igrec (kitara), Pere Ištvančić, Nenad Jura Vrandečić (kontrabas), Antun Stašić (violina), Marjan Krajna (harmonika) in manager Amir Bahtijarević.