Damjana Kolar

 |  Kultura

Dve delavnici, dve razstavi in dvojni koncert

AraabMuzik

AraabMuzik

V Kinu Šiška se bo 16. marca zvrstilo več dogodkov: break delavnica z Miho Širmejem, DJ delavnica in break session z DJ Sunnyjem Sunom, otvoritev razstav mladega likovnega umetnika Jake Vatovca in berlinske neodvisne založbe Le Petit Mignon ter koncert, na katerem se bosta predstavila AraabMuzik in Šuljo.

Jaka Vatovec se bo predstavil z delom, ki je odraz njegovega zanimanja za svetniško in mučeniško obravnavanje smrti, minljivost življenja ter fizični razkroj telesa. Neodvisna založba in potujoča galerija iz Berlina Le Petit Mignon promovira DIY in "underground" ustvarjalnost na področju vizualnih in zvočnih umetnosti. Deluje v okviru legendarne berlinske trgovine z eksperimentalno muziko Staalplaat, priljubljenega shajališča umetnikov in glasbenih navdušencev, ki prisegajo na nekonvencionalnost, izvirnost, drugačnost in avtorsko kreativnost.

Le Petit Mignon je z netipičnimi razstavami sprva redno poživljal stene berlinske trgovine Staalplaat, pred leti pa se je s serijo potujočih skupinskih razstav podal tudi na pohod po svetu. Mednarodna potujoča razstava z naslovom "Blossoming," ki je bila na ogled že v več evropskih mestih, sedaj prihaja tudi v Ljubljano. Predstavlja eklektičen nabor risb, plakatov, kolažev, zinov ter drugih umetniških tiskovin in publikacij, pod katere se podpisujejo: Hanna Andersson, Joakim Ojanen (Šve), Francesco Cassi (Ita), Tommi Musturi (Fin), Mark Clifton, James Unsworth (VB), Joe Villion (Nem), Audrey Jamme in Guillaume Soulatges (Fra). V soboto, 14. marca bo med 11. in 17. uro potekala enodnevna zine delavnica, ki jo bosta vodila risar, ilustrator in oblikovalec Mark Clifton in Guillaume Siffert.

Dan se bo zaključil s koncertom, na katerem bosta nastopila performer AraabMuzik (urbana poezija ritma, gibanja in ročne spretnosti, ki bobnarsko znanje združuje z sposobnostjo producentskega blitzkriega v osupljivi živi performans).  Za uvod in zaključek koncerta bo poskrbel Šuljo, beatmaker iz mariborskega rap kolektiva Tekochee Kru.