Peter Petrovčič

 |  Mladina 3  |  Politika

Begunci so posiljevalci …

… izbrisani pa pripadniki JLA in homoseksualci pedofili, pravijo v SDS

Franci Žgur, podpredsednik MO SDS Maribor, na protestu proti begunskemu centru

Franci Žgur, podpredsednik MO SDS Maribor, na protestu proti begunskemu centru
© Marko Pigac

Ko je državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic odšel k županu občine Kidričevo Antonu Leskovarju pojasnjevat, da je ena izmed možnosti za ureditev nastanitvenega centra za begunce tamkajšnji vojaški objekt, so ga pred občinsko zgradbo pričakali protestniki s protibegunskimi transparenti. A ni šlo za nekakšen spontani protest lokalne skupnosti, pač pa za politično zborovanje v organizaciji SDS. Na transparentih, ki so jih razobesili kar na občinski stavbi, je pisalo: »Migranti, ne hvala!«, »Migrante v Stožice!« in »Rapefugees, not welcome!« Na slednjem so bili narisani begunci, tako da je bilo jasno, da gre za muslimane, ki lovijo žensko, Evropejko. Gre za transparent, ki ga uporabljajo najskrajnejša gibanja po Evropi, katerih privrženci nasprotujejo prihodu tujcev oziroma beguncev ali migrantov z Bližnjega vzhoda, iz Sirije, Afganistana, Afrike … In gre za najbolj zavrženo obliko manipulacije, ki v ljudeh zbuja strah, češ da so prihajajoči begunci predvsem mladi moški, ki bodo posilili naše ženske.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.