Damjana Kolar

 |  Kultura

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

V Kinu Šiška koncerta Erika Truffaza in The Tiger Lillies, v Klubu Gromka koncert Bernays Propagande, v Celju razstava Petra Koštruna, v MGL premiera komedije Iluzije...

Četrtek, 12. maj

V Kinu Šiška Ljubljana bo ob 20.00 nastopil Erik Truffaz Quartet, ki jo vodi v Švici rojeni francoski mag trobente. Z eno vodilnih zasedb sodobnega jazzza, ki ostaja na meji med jazzom in instrumentalnim popom, bo predstavil zadnji album Doni Doni. Gostja: Sophie Hunger

5UaAyivAl9g

Na Mali sceni MGL bo ob 20.00 premiera komedije Iluzije, mladega ruskega dramatika Ivana Viripajeva, ki nam v svojem najnovejšem delu predstavi dva tesno povezana zakonska para v jeseni življenja, osupljivo zaplete njune medsebojne odnose ter nam v pretres ponudi intrigantno dramsko zgodbo o ljubezni, zvestobi in (samo)prevari. Režija: Anja Suša

© Peter Giodani

V SiTi Teatru (BTC) Ljubljana bo ob 20.30 koncert skupine Katalena, ki letos praznuje 15-letnico delovanja.

ByvhAXA4Pek

V Klubu Gromka (Metelkova) Ljubljana bo ob 20.30 nastopila makedonska politično angažirana post-punk skupina Bernays Propaganda, ki bo predstavila najnovejši album "Politika." Gostje: Žen (Hr) in Hot Tears (ZDA)

VUF7qHvPtkc

Petek, 13. maj

V Galeriji sodobne umetnosti Celje bodo ob 19.00 odprli razstavo fotografij Petra Koštruna z naslovom Slutnja. Mojster krajinske fotografije, pretanjenega izbora kadra in svetlobe, specifične, izjemno subtilne atmosfere, ki daje vtis, kot da je na fotografijah ujeto nekaj višjega in neminljivega, se bo tokrat predstavil z deli, večinoma nastalimi v letih 2015 in 2016. Kustosinja razstave: Irena Čerčnik

Kup gnoja, 2016

Kup gnoja, 2016

V MIKK Murska Sobota bo ob 21.00 nastopil hrupni belgijski četverec Raketkanon, ki bo predstavil svoj drugi album RKTKN#2. Predskupina: The Kojn (Slo)

m8LU5ACDwJk

Na letnem vrtu Loškega puba Škofja Loka bodo ob 20.30 na festivalu In memoriam prof. Peter Hafner nastopili: Edo Maajka & Frenkie (BIH), DVA (Cz), Karmakoma in Bags (Slo).

CqugIBwTFo0

Sobota, 14. maj

V Kinu Šiška Ljubljana bodo ob 20.00 ponovno nastopili londonski punk kabarejski bizarneži The Tiger Lillies, ki bodo poleg novega materiala predstavili uspešnice iz celotnega opusa njihove več kot 25-letne kariere.

N0c7ae8h5h8

V Domu KULTure muziKafe Ptuj bosta ob 20.00 nastopila harmonikar Marko Brdnik in kitarist Uroš Rakovec, ki bosta predstavila novi album Leta.

bIZ32JDJNQE

Nedelja, 15. maj

V SNG Drama Ljubljana bo ob 20.00 v okviru cikla Drama Akustika nastopil Jani Kovačič, ki bo predstavil svoje pesmi o ženskah z naslovom Življenjepisi. Gostje: Katice, Medea Novak, Vita Mavrič in JK Trio, Jaka Pucihar in Klemen Leben.

Katice

Katice

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.