Jan Krstovski

 |  Mladina 21  |  Družba

Čudež iz Puštala

Zakaj in kako je Jan Oblak postal eden najboljših vratarjev na svetu

»Boste videli, kako dober je!« Teh nekaj besed v različnih jezikih Jana Oblaka spremlja že vso športno pot. Slišal jih je njegov prvi trener v članskem moštvu Olimpije Branko Oblak in prepričale so ga, da je (pol)soimenjaka s 16 leti postavil v vrata tudi na največji tekmi sezone z Mariborom. Slišal jih je strateg Benfice Jorge Jesus, ki se je po seriji posoj Škofjeločana v nižjerazredne portugalske klube odločil, da mu da priložnost, ko se je poškodoval prvi vratar. S slovenskim reprezentantom so lizbonski orli prišli vse do finala Lige Evropa in osvojili trojno krono v domovini. Nazadnje so omenjene besede izrekli na hodnikih madridskega Atlética, kjer so mu še naprej zaupali kljub negotovemu začetku leta 2014. Kako dober je? Tako dober, da je leto kasneje vstopil v igro sredi odločilne tekme osmine finala Lige prvakov na tekmi z Bayerjem iz Leverkusna in postal junak loterije enajstmetrovk. Tako dober, da vse od tistega usodnega marca ni nikomur več prepustil mesta prvega vratarja. In tako dober, da bo kot rekorder španske lige eden glavnih adutov Atlética, ki bo poskušal v mestnem derbiju z Realom na San Siru osvojiti izmuzljivi evropski naslov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.