IK, STA

 |  Svet

Evropski komisar meni, da bi bilo s Trumpom izjemno težko sodelovati

Pierre Moscovici

Pierre Moscovici
© Flickr

Evropski komisar za gospodarske in finančne zadeve Pierre Moscovici je danes izjavil, da bi Evropska komisija izjemno težko sodelovala Donaldom Trumpom, če bo zmagal na novembrskih predsedniških volitvah v ZDA.

Čeprav EU uradno ni izrekla podpore ne republikancu Trumpu ne njegovi demokratski tekmici Hillary Clinton, Moscovici upa, da bi se lahko izognili Trumpu v Beli hiši, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Ko vidim Donalda Trumpa, vidim obraz populista in vidim besede, ki jih kritizirajo člani republikanske stranke in ne samo katerikoli člani," je Moscovici izjavil za francoske medije.

Spomnil je, da je tudi predsednik predstavniškega doma Paul Ryan Trumpove kritike na račun zveznega sodnika mehiškega porekla označil za rasistične, čeprav je podprl njegovo kandidaturo.

Moscovici je dejal, da ko pomisli na Trumpa, vidi "protievropske in protekcionistične besede". "Izjemno težko bi bilo sodelovati s Trupmovo administracijo. Upam, da se ji bomo lahko izognili."

"Vendar če bo Trump postal predsednik ZDA, bo imel legitimnost in bomo morali sodelovati z njim," je dodal evropski komisar.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.