IK, STA

 |  Družba

Adria Airways s cenejšimi vozovnicami za potnike, ki bodo imeli le ročno prtljago

© Borut Smrdelj

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways od zdaj naprej ponuja letalske vozovnice tudi za potnike zgolj z ročno prtljago. Te bodo cenejše kot tiste, ki vključujejo tudi oddano prtljago. To je prvi korak v prenovi storitev, ki bo omogočila, da potniki plačajo le to, kar zares potrebujejo, so sporočili iz družbe. 

V prevozniku so na podlagi analiz zadnjih let ugotovili, da skoraj četrtina potnikov Adrie Airways potuje zgolj z ročno prtljago ter da na destinaciji prenočijo največ dva dneva in jim zadostuje zgolj ročna prtljaga (do osem kilogramov), možnosti prevoza oddane prtljage (do 23 kilogramov) pa ne izkoristijo.

Skladno s trendi v letalski industriji želijo potnikom omogočiti, da si vozovnico nadgradijo po svoji meri, pravijo v družbi.

Z današnjim dnem kot prvo tovrstno spremembo omogočajo nakup vozovnice za potovanje samo z ročno prtljago. Produkt bo v povezavi s ponudbo First Minute omogočil cenejše potovanje pri nakupu vozovnice vsaj osem tednov pred potovanjem, so navedli.

Po nakupu vozovnice brez prtljage lahko potniki še vedno dokupijo prvi kos oddane prtljage, in sicer vsaj štiri ure pred letom. To lahko storijo na Adriinem spletnem mestu, v njenem klicnem centru za rezervacijo in prodajo vozovnic ali na letališču.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.