Uredništvo

 |  Družba

Skupina nasilnežev napadla Rog

Tovarna Rog je bila ponoči napadena.

Tovarna Rog je bila ponoči napadena.
© Tovarna Rog / Facebook

Uporabnice in uporabniki Tovarne Rog so bili včeraj med 23.30 in polnočjo izpostavljeni napadu organizirane skupine nasilnežev. Tako poročajo na svoji strani na Facebooku. "Šlo je za najmanj trideset zamaskiranih oseb, ki so bile oborožene s kiji, kamenjem in pirotehničnimi sredstvi. Pred Tovarno Rog so poškodovali vsaj pet oseb, od tega eno huje, ki je bila odpeljana na urgenco UKC. Tolkli so po vratih, grozili s požigom in nas obmetavali s petardami ter granitnimi kockami. V Tovarni Rog je bilo ob času napada približno 150 oseb. Po posredovanju policije se je situacija umirila," so še zapisali.

Po podatkih policije naj bi bili napadalci stari od 17 do 20 let. Pet so jih policisti pridržali zaradi kršitev javnega reda in miru in neupoštevanja zakonitega ukrepa policistov, eno osebo, ki je bila še mladoletna, pa naj bi predali skrbnikom oziroma staršem. 

Po naših informacijah naj bi šlo za skupino neonacistov. 

Tovarna Rog je tudi naslovna tema v aktualni številki Mladine. Več si lahko preberete na tej povezavi. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.