Damjana Kolar

 |  Kultura

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Izbor dogodkov od 28. do 31. julija.

Četrtek, 28. julij

V Kinodvoru Ljubljana bo ob 19.00 projekcija filma Komuna, ki prikazuje zgodbo o trčenju osebnih poželenj in idealov solidarnosti, ki jih opeva življenje v komuni sredi sedemdesetih let. Režija: Thomas Vinterberg

oNYdPv1mNMI

V Pritličju Ljubljana bo ob 20.30 nastopila glasbenica in producentka JUNEsHELEN, ki je lani izdala prvi del albuma Chapters.

iQpc4rfwynw

Petek, 29. julij

V Rovih pod starim Kranjem bo ob 19.00 otvoritev razstave vizualnega kolektiva ZEK Crew: Zek in a rov, ki prikazuje njihovo neumorno soočanje s tematiko minevanja. Nekoč ulični grafitarji, danes pronicljivo komentirajo sodobno kulturo in naravne procese. 

V Športnem parku Batuje bo od 20.00 dalje potekal festival Rock Batuje, na katerem bodo nastopili: Elvis Jackson, Happy Ol McWeasel, Rodoljubac, Neonate in Giacomo Voli iz Italije.

Sd4Kv8d1Kuk

Na blejskem gradu bo ob 20.30 v okviru 26. Okarina festivala Bled nastopil godalni trio The Khoury Project, ki ga sestavljajo trije palestinski glasbeniki. Trojica na inovativen način združuje najboljše iz arabske klasične glasbe in zahodne sodobne glasbe. 

0Ql52qtCgAc

Na Starem placu Cerkno bo ob 21.00 v okviru 21. festivala Keltika nastopila italijansko-slovenska zasedba Alberto Sergi & Arakne  Group, ki bo predstavila hipnotično plesno glasbo z juga Italije.

dQg3vgrk3UE

Na ljubljanskem gradu bo ob 21.30 v okviru cikla Film pod zvezdami predpremiera filma Kapitan Fantastični, ki prikazuje zgodbo o predanem očetu, ki v neokrnjeni divjini ameriškega severozahoda, vzgaja in uri svojih šest otrok, da bi lahko odrasli v izjemne osebe. Režija: Matt Ross 

KI21zthiUlg

Sobota, 30. julij

V puljski Areni bo ob 20.30 nastopil Robert Plant, nekdanji frontman skupine Led Zeppelin, ki ga bo spremljala skupina The Sensational Space Shifters.

uce_BtCndlI

Na letnem vrtu Gala hale (Metelkova) Ljubljana bo ob 21.00 v okviru serialke Dub Club nastopila avstrijska dub zasedba Dubblestandart. Predskupina: Dubzilla (Slo), DJ podpora: Sleyk, Selyak in Ohoroho

JmkrRhzJUV8

Nedelja, 31. julij

Na blejskem gradu bo ob 20.30 v okviru 26. Okarina festivala Bled nastopila španska zasedba Javier Paxariño Trio, ki poleg flamenka zajema široko paleto odtenkov, ki sestavljajo bogato špansko kulturo.

p4wGo3g2Ow0

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.