NK

 |  Kultura

Kmalu izid še neizdanega albuma Davida Bowieja

Naslovnica albuma The Gouster

Naslovnica albuma The Gouster
© Facebook

Očitno bo tudi David Bowie posthumno izdajal albume. Kmalu bo namreč na prodajne police prispela plošča z naslovom The Gouster, sicer v sklopu paketne izdaje Who Can I be Now? (1974-1976). Gre za skladbe, ki jih je Bowie posnel v svojem obdobju soula in funka, izšli pa niso nikoli oziroma je del njih v drugačni obliki pristal na ploščku Young Americans, ki je izšel leto kasneje. Razlog je bil interni zaplet med britanskim glasbenikom in producentom Tonyjem Viscontijem.

V dogajanje se je po spletu okoliščin vmešal celo John Lennon, s katerim je Bowie v tistem času posnel hit Fame, Visconti pa na snemanje ni bil vabljen. David se mu je sicer za to opravičil, kar je Visconti te dni obelodanil tudi v izjavi za javnost. 

Skladbe na albumu The Gouster:

1. John, I’m Only Dancing (Again)

2. Somebody Up There Likes Me

3. It’s Gonna Be Me

4. Who Can I Be Now?

5. Can You Hear Me

6. Young Americans

7. Right

Bowiejeva najnovejša paketna izdaja Who Can I be Now? (1974-1976) bo izšla 23. septembra.

Britanski glasbenik je na presenečenje svetovne javnosti umrl januarja letos, star 69 let. V Mladini smo se od Bowieja poslovili v dveh prispevkih - Izak Košir mu je posvetil besedilo Nas še slišiš, Major Tom?, Marcel Štefančič, jr. pa članek Mojih 15 minut z Davidom Bowiejem.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.