Darja Kocbek

 |  Družba

Malia Obama rada pleše, Melania Trump pa je pozirala gola. Pa kaj!

Primer poročanja o plesu Malie Obama

Primer poročanja o plesu Malie Obama
© Aol.com

Če ste mlado dekle in je vaš oče predsednik ZDA, za medije očitno ne velja nobeno pravilo o varovanju zasebnosti in spoštovanju, tudi zdrav razum je pobegnil. Zaradi tega so po spletu zaokrožili posnetki in fotografije hčerke predsednika ZDA Malie Obame, kako pleše na koncertu. Ne samo to, da so bili prestavljeni kot sramotenje, nekateri uporabniki socialnih omrežij so takoj začeli opozarjati, da je Malia Obama odšla na festival v času, ko je demokratska stranka imela svojo konvencijo, na kateri so delegati odločali o kandidatki stranke za predsednico ZDA.

Laura Bates v Guardianu piše, da to ni bil prvi javni napad na Obamine hčerke na visoki ravni. Leta 2014 je kot tiskovna predstavnica republikanske stranke odstopila Elisabeth Lauten, ker so se njeni komentarji o Maliji in Sashi Obama na Facebooku po spletu širili kot virus. Napisala je, da ob očetu, ko je ta pomilostil purana pred zahvalnim dnevom, nista bili dovolj navdušeni, oblečeni sta imeli prekratki krili. Lautenova je to označila kot nespoštljivo.

Laura Bates piše, da prava tarča takšnih napadov ni »osramočena« ženska, ampak politik, ki je njen sorodnik. Elisabeth Lauten je tako dejansko želela povedati, da zakonca Obama za svoj položaj do naroda ne izkazujeta ustreznega spoštovanja.

Pred dnevi so mediji z namenom osramotiti kandidata republikanske stranke za predsednika ZDA Donalda Trumpa, z objavo starih fotografij, ko je pozirala gola, napadli njegovo soprogo Melanio Trump. Te fotografije nimajo nič skupnega s političnimi razpravami v bitki za predsednika ZDA.

Malia in Sasha Obama so bile v osmih letih, kolikor je njun oče predsednik ZDA, tudi tarča rasističnih kritik. Malia naj bi po mnenju rasističnih kritikov recimo dobila mesto na univerzi zgolj zato, ker je temnopolta. Z rasizmom se ves čas sooča tudi soproga predsednika ZDA Michelle Obama.

Laura Bates pravi, da je bilo prav, da so Melanio Trump kritizirali, ker je od Michelle Obama prepisala del govora, ki ga je imela na konvenciji republikanske stranke. Prav tako je na mestu kritika političnih govorov, ki jih je imela Michelle Obama. Toda ta kritika se mora osredotočiti na politiko in poglede, nikakor pa se ne sme nanašati na otroke, ki niso imeli nobene besede pri tem, da so se znašli v središču pozornosti ob svojih starših.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.