IK, STA

 |  Politika

SDS zapušča še en poslanec 

Zvonko Lah, nič več SDS

Zvonko Lah, nič več SDS
© Državni zbor

Poslanec SDS Zvonko Lah namerava v prihodnjih dneh izstopiti iz poslanske skupine SDS, sta poročala Radio Slovenija in portal Siol.net. Kot je za portal povedal Lah, bo zdaj deloval kot samostojni poslanec, potem pa bo videl, ali se bo lahko komu priključiti.

O razlogih za izstop za portal za zdaj ni hotel govoriti, več pa naj bi javnost izvedela jutri ali v četrtek, je napovedal. Na vprašanje, ali bo izstopil tudi iz stranke, pa je odgovoril, da ga bodo tako ali tako izključili.

Maja letos je poslansko skupino SDS že zapustil poslanec Andrej Čuš, že takrat pa se je ugibalo, da bi jo do poletja utegnil zapustiti tudi Lah. Slednji je namreč v zadnjih mesecih pojasnjeval, da ga moti, da se v stranki ne ukvarjajo s trenutnimi stvarmi in prihodnostjo, ampak s preteklostjo.

Čuš je Lahovo potezo že podprl prek Twitterja: "Zvone, dobrodošel na svobodi. Čestitam za pogum in želim uspešno delo še naprej!"

O tem, da člani in poslanci zapuščajo SDS, smo pisali že pred časom, kjer smo poudarili, da se je potrebno tudi vprašati, ali so se tisti, ki so zapustili SDS, odrekli Janši, ali se je v resnici Janša odrekel njim. Če domnevamo, da se je zgodilo slednje, je bil odhod iz stranke, da rešijo svojo politično kariero ali vsaj držo, edino logično dejanje. Kot vemo bodo čez približno dve leti nove volitve in vrh stranke sistematično podeljuje članom volilne okraje. Tisti, ki jih dobijo, bodo kakopak Janši še vedno stali ob strani, tisti, ki pa jih ne (ali dobijo takšne, kjer ne bodo mogli biti izvoljeni), pa se mu bodo po vsej verjetnosti odrekli. A najbrž zgolj zato, ker se je on prvi odrekel njim.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.