Saša Eržen

 |  Mladina 36  |  Kultura  |  Hudo

Udobnejše žličkanje

Žimnica za crkljanje

Vsi zaljubljeni pari na svetu se srečujejo z enako težavo. Kadar se želijo objemati leže ali po ljubljenju objeti zaspati, jim je roka, na kateri ležijo, hudo v napoto. Iranski oblikovalec Mehdi Mojtabavi se je s to težavo odvečnega uda spopadel že pred desetletjem. A čeprav je bil njegov izdelek leta 2007 kot prototip z imenom love mattress ali ljubezenska žimnica ovenčan z oblikovalsko nagrado red dot, so lahko prvi kupci na žimnici za crkljanje, izvorno cuddle mattress, prespali šele sedem let kasneje. Gre za posebno žimnico, ki jo sestavljajo lamele iz spominske pene, med njimi pa so seveda mehke razpoke. Vanje je moč pogrezniti roke, da te med objemanjem ne zaspijo in niso v napoto. Tako narezljan jogi – ima tudi reže za nožne prste, ki pridejo prav, kadar spimo na trebuhu – seveda zahteva posebej raztegljivo rjuho. Odzivi na izdelek so sicer mešani. Nekateri so povsem razneženi nad udobnejšim žličkanjem, druge pa skrbi, kaj vse bi poleg rok in nog še lahko zašlo v reže; razen drobtin in kosmov prahu nedvomno tudi daljinski upravljalniki in mobilni telefoni.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.