Kerstin Kullman

 |  Mladina 39  |  Družba

Šola brez vajeti

Med tem, kar si starši želijo za otroke, in tem, kako jih vzgajajo, je velika razlika

Titus Dittmann ima danes 67 let, v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja pa je bistveno pripomogel k priljubljenosti rolk v Nemčiji. Je ustanovitelj podjetja Titus, ki je bilo nekaj časa največji proizvajalec rolk na svetu. Priznava, da v več kot 30 letih, kolikor se ukvarja s to dejavnostjo, ni nikogar zaposlil izključno zaradi dobrega šolskega spričevala, in nasprotno, zaradi tega tudi ni nikogar zavrnil. »Saj niti nisem vprašal po njem,« priznava. Kako je s šolskim znanjem v Nemčiji danes, ponazori tako, da z dlanmi oblikuje lij: »Zgoraj gre veliko vanj, ven pa pride bolj malo.« Od vsega posredovanega znanja se ga ohrani le delček in po njegovem manjka predvsem veselja, navdušenja. Toda dokler so ocene dobre, so vsi zadovoljni.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.