Saša Eržen

 |  Mladina 40  |  Kultura  |  Hudo

Prostoročno hranjenje

Držalo za telefon in stekleničko

© arhiv Mladine

Novopečeni starši so pogosto začudeni, koliko časa traja, da nahranijo svojega otroka. Tim Causa ni bil nobena izjema. Njegov sin Jack, ki je kot dojenček zahteval hrano vsaki dve uri, je nekoč očetu ob treh zjutraj služil kot navdih za novodobni pripomoček. Ta staršem omogoča nemoteno vlečenje palca po zaslonu pametnega mobilnega telefona, medtem ko na drugi roki leži dete in vleče cucelj stekleničke. Gre za posebno držalo, s pomočjo katerega so roditelji ali skrbniki med hranjenjem s stekleničko odrešeni držanja stekleničke in hkrati prek telefona povezani s svojim delom, svetovnim spletom ali igranjem igric tudi med dolgimi urami otrokovega sesanja. Namesto njih namreč stekleničko drži pametni telefon. Ali pa, z malo sreče, otrok sam drži stekleničko z obema rokama in s tem še telefon. Za množično izdelavo pripomočka, imenovanega swipe and feed, ’povleci in nahrani’, ki ga je mogoče prilagoditi različnim telefonom in stekleničkam, bo Causa še do konca tega meseca delal nabirko prek platforme za množično financiranje Kickstarter.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.