“Strumpiraj prasico!”

Igra prestolov publiki omogoča, da brez slabe vesti in nekaznovano uživa v seksizmu in rasizmu, Donaldu Trumpu pa kaže pot

Pokora za Cersei Lannister zaradi incestnega odnosa z bratom: ostrigli so ji lase in gola je morala skozi mesto

Pokora za Cersei Lannister zaradi incestnega odnosa z bratom: ostrigli so ji lase in gola je morala skozi mesto

Donald Trump je Hillary Clinton v prvem televizijskem soočenju, ki ga je gledal ves svet, stalno prekinjal. V uri in pol jo je prekinil 51-krat. To, da je moral poslušati žensko, je slabo prenašal. A to je bilo predvidljivo. Seksist pač ne more iz svoje kože. Trump ženske razglaša za “psice” in “prasice”. Očita jim, da so “grdobe”. Če novinarka problematizira njegov seksizem, to pripiše menstruaciji (“od nekod ji teče kri”), ki da jo muči. Ženske, ki splavijo, bi kaznoval. V nosečnosti vidi “neprijetnost” za biznis. Odvetnici, ki je rekla, da mora podojiti svojega trimesečnega dojenčka, je rekel, da je “nagravžna”. Ženske, ki delajo, se mu zdijo “nevarne”. S svojo hčerko Ivanko bi hodil, če ne bi bil njen oče. Ženske, ki so zaposlene v njegovih podjetjih, a niso dovolj privlačne, odpusti. Alicio Machado, miss Universe, je krstil za “Miss Piggy”. TV-voditeljici Megyn Kelly je tvitnil, da je “bimbo”. Ženske ima za zlatokopke (Anne Hathaway!), ki se poročajo zaradi denarja, za nameček pa še nočejo podpisati predporočnih pogodb. Vse ženske, ki so nastopile v TV-seriji The Apprentice, so flirtale z njim, a “to je bilo pričakovati”. Za Rosie O’Donnell je rekel, da je “gnusna” in da naj pazi, če ne bo poslal kakega svojega prijatelja, ki ji bo speljal punco. Za Clintonovo je rekel, da ne “izgleda” predsedniško in da ne more “zadovoljiti” svojega moža. Arianni Huffington, ustanoviteljici Huffington Posta, je rekel, da je “neprivlačna” in da zato lažje razume, “zakaj je njen mož odšel z drugim moškim”. In ko je prebral statistike o spolnih napadih na ameriške vojakinje, je tvitnil: “26.000 neprijavljenih spolnih napadov v vojski – le 238 obsodb. Kaj pa so ti geniji pričakovali, ko so dali skupaj moške & ženske?” Logično: ko se moški znajde v istem prostoru z žensko, najprej pomisli, kako bi jo posilil.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.