Goran Kompoš

 |  Mladina 42  |  Kultura  |  Plošča

Jamie Lidell: Building a Beginning

2016, Jajulin Records 

+ + + +

Bolj kot to, da se je britanski soul/funkovski/elektronski posebnež po šestih albumih za Warp novega odločil založiti pri svoji založbi, je presenetljivo to, da se z Warpom ni razšel že prej. Morda so pri cenjenem založniku, specializiranem za samosvojo elektronsko glasbo, po tihem upali, da se bo Lidell spet vrnil k elektronski ekscentričnosti z začetkov, pa čeprav je bilo z vsakim novim albumom jasno, da ga vse bolj vleče v soulovsko senzibilnost. To je postalo še jasneje z novim albumom, njegovim najbolj retro obarvanim doslej, ki v nekaterih skladbah že kar preveč spomni na velika imena soula, funka in gospela. Je pa ta izraz Lidllu očitno pisan na kožo, še toliko bolj, ko v novih skladbah opeva razmerje s partnerico. Zrel soul za podmladek.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.