Uredništvo

 |  Politika

Ko se predsednik hvali z Janom Plestenjakom in Heleno Blagne

Predsednik republike je ob 200. obletnici javnega glasbenega šolstva v Sloveniji v predsedniško palačo povabil ... pop pevca Jana Plestenjaka.

Predsednik republike je ob 200. obletnici javnega glasbenega šolstva v Sloveniji v predsedniško palačo povabil ... pop pevca Jana Plestenjaka.
© Instagram / Borut Pahor

V času, ko je predsedniška funkcija degradirana na nastopanje v razvedrilnih televizijskih šovih, je predsednik republike Borut Pahor v svojem značilnem slogu na svojem profilu na Instagramu objavil tri zgovorne fotografije z estradniki. Ob 200. obletnici javnega glasbenega šolstva v Sloveniji je v predsedniški palači gostil pop pevca Jana Plestenjaka, dan kasneje pa je objavil fotografijo s pop pevko Heleno Blagne, ki je prav tako nastala v predsedniški palači, izvajalko pesmi Macho je poimenoval kar "prva dama slovenske glasbe". Predsednik republike je pokazal, da se druži in rokuje tudi s tujimi zvezdniki, saj se je pohvalil tudi s fotografijo s hollywoodskim igralcem Johnom Malkovichem, ki naj bi nastala "nedavno v Buenos Airesu". 

Pahor je v svojih navezavah na estrado spreten in to tudi redno izkorišča. Tako smo bili priča tudi sledečemu sporočilu za javnost, ki so ga iz njegovega kabineta pred kratkim poslali medijem: "Ob koncu nagovora je predsednik republike navzočim zaupal, da stari starši gospe Tanje Pečar, ki ga je spremljala na prireditvi ob današnjem občinskem prazniku, izhajajo prav od tu, iz Sevnice." Ne dvomimo, da bomo ob prvi priložnosti na Pahorjevem profilu zasledili tudi fotografijo z Melanijo Trump. A ker ne gre več zgolj za soprogo milijarderja in zvezdniško oblikovalko nakita, temveč za bodočo prvo damo ZDA, bi bila ta fotografija pravzaprav od vseh omenjenih še najbolj na mestu. 

Preberite še:

  • Pahor in pevka Helena Blagne, ki jo je poimenoval kar "prva dama slovenske glasbe".
  • Pahor in hollywoodski zvezdnik John Malkovich v Buenos Airesu ...
  • Borut Pahor in Jan Plestenjak v predsedniški palači

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.