IK, STA

 |  Svet

Trump: Fidel Castro je mrtev!

Novoizvoljeni ameriški predsednik je do zdaj že pokojnega nekdanjega predsednika Kube neusmiljen: "Castrova dediščina so strelski vodi, kraja, nepredstavljivo trpljenje, revščina in zanikanje temeljnih človekovih pravic."

Trumpovo sporočilo na Twitterju

Trumpovo sporočilo na Twitterju
© Twitter

Novoizvoljeni predsednik ZDA Donald Trump je po smrti dolgoletnega kubanskega predsednika Fidela Castra sporočil, da svet obeležuje smrt surovega diktatorja, ki je skoraj šest desetletij zatiral lastno ljudstvo: "Castrova dediščina so strelski vodi, kraja, nepredstavljivo trpljenje, revščina in zanikanje temeljnih človekovih pravic."

Trump pravi, da Kuba ostaja totalitarni otok, vendar upa, da se sedaj začenja premik stran od grozot v prihodnost, v kateri bodo lahko "čudoviti Kubanci" živeli v svobodi, ki si jo tako zelo zaslužijo.

"Čeprav se tragedije, smrti in bolečine, ki jih je povzročil Castro ne morejo izbrisati, bo naša administracija storila vse, kar lahko, da bodo Kubanci lahko začeli pot do blaginje in svobode," je sporočil Trump in dodal, da se v upanju na skorajšnjo svobodo na Kubi pridružuje številnim ameriškim Kubancem, ki so ga podpirali med predsedniško kampanjo, vključno z veterani invazije. Ameriška obveščevalna agencija Cia je takrat namreč zakuhala propadlo invazijo kubanskih migrantov za strmoglavljenje Castrovega režima.

Trump se je pred danes na smrt Fidela Castra najprej odzval na Twitterju, in sicer le stavkom: "Fidel Castro je mrtev!"

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.