Izak Košir

 |  Politika

Jutri končno nova Tarča, vodenje prevzema Erika Žnidaršič

Osrednja informativno-pogovorna oddaja na TV Slovenija jutri v novi preobleki. Urednikovanje Tarče prevzema Nataša Rijavec Bartha, vodenje pa Erika Žnidaršič.

Erika Žnidaršič v reklamni špici za nove oddaje v okviru četrtkovega Studia 3

Erika Žnidaršič v reklamni špici za nove oddaje v okviru četrtkovega Studia 3
© Facebook / RTVSLO

Kljub temu, da RTV Slovenija zaenkrat ostaja brez novega generalnega direktorja, so na vidiku že novosti. Oddajo Tarča, ki je lani v javnosti dvignila nemalo prahu, predvsem zato, ker je vodstvo odstavilo urednico Ilinko Todorovski (ta je bila zdaj imenovana na mesto varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev) in ker smo v debati o pravici žensk do splava poslušali mnenja nestrokovnih gostov, bo od zdaj vodila zgolj ena voditeljica - Erika Žnidaršič. Krmilo urednikovanja oddaje pa prevzema Nataša Rijavec Bartha, zdaj na nacionalki urednica uredništva notranjepolitičnih oddaj.

Kljub temu, da je bilo najprej v načrtu, da se (poleg koncepta) spremeni tudi ime oddaje, je na koncu prevladalo mnenje, da je bolje, če obdržijo že obstoječo prepoznavno znamko. Ob četrtkih bo tako dveurna oddaja z imenom Studio 3, ki bo sestavljena iz Tarče (ena ura), Globusa (30 minut) in Točke preloma (30 minut) – vse vključene oddaje bodo obdržale svoje ime, vendar bodo združene v skupen blok. Tako studio kot tudi grafična podoba bosta novi.

Pri ustvarjanju oddaje Tarča bo še vedno sodeloval tudi novinar Jure Brankovič, v ekipo pa med drugimi prihaja tudi novinarka Nataša Markovič. Raziskovalne zgodbe bo po naših informacijah pomagala snovati tudi ekipa štirih študentov, ki sestavljajo podatkovno-preiskovalno skupino. Slednja je zablestela lani v oddaji o razkritju gromozanskih preplačil in kaotičnega poslovanja naših javnih bolnišnic. Tokrat naj bi se dogovorili za redno in tesnejše sodelovanje, vendar ne nujno pri vsaki oddaji.

Prva oddaja v novi preobleki bi sicer morala biti na sporedu že takoj po novem letu, zaradi nam neznanih razlogov pa bo si boste lahko prvo ogledali šele jutri. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.