Grega Repovž

 |  Politika

Zakaj vlada menca pri ustavitvi prodaje NLB?

Kaj čakajo? Koga se bojijo?

Ne premier Miro Cerer, ne njegova finančna ministrica Mateja Vraničar Erman ne vesta, kaj bi z največjo finančno institucijo v državi.

Ne premier Miro Cerer, ne njegova finančna ministrica Mateja Vraničar Erman ne vesta, kaj bi z največjo finančno institucijo v državi.
© Borut Krajnc

O treh podjetjih smo v Sloveniji poslušali prejšnji teden. Prvo je Revoz, tovarna velike korporacije Renault-Nissan s proizvodnjo v Novem mestu. Država, vlada in zavod za zaposlovanje se odkrito in z vsem žarom te dni trudijo z iskanjem poceni delovne sile za zagotovitev nemotene proizvodnje v tem podjetju, pri čemer gre seveda za proizvodnjo, ki jo država že od devetdesetih let ves čas izdatno subvencionira, še več, subvencionira jo še od časov socializma. Revozu se pomaga pri oblikovanju prostorskih aktov, sofinancira se zaposlovanje, pomaga se mu pri »premagovanju« okoljskih standardov. Vse za Revoz, bi lahko rekli: Revoz je pač pomemben zaposlovalec, odpira delovna mesta in zagotavlja zaposlenost v širši regiji, Slovenijo že desetletja postavlja na zemljevid kot državo, primerno za avtomobilsko industrijo.

Članek si v lahko celoti preberete tu

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.