Saša Eržen

 |  Mladina 12  |  Kultura  |  Hudo

Nori parfumi

Vonj krzna mladih muck

© arhiv Mladine

Pred dnevi se je vonjem, ki si jih lahko s kozmetiko nanesemo na kožo, pridružila dišava z vonjem dlake mačjih mladičkov. Bojda so se zanjo trudili 15 let. Tega, ali je nekaj z vonjem krzna mladih muck primerno tudi za tiste, ki so alergični na mačke, sicer ne povedo. Podjetje, ki omenjeni parfum izdeluje, se imenuje Demeter fragrance library oziroma knjižnica dišav. Če smo natančni, pri njih ne gre za parfume, temveč za kolonjske vode, pri katerih so eterična olja raztopljena v bolj razredčenem alkoholu kot pri parfumih. Vse njihove dišave – teh je že več kot dvesto – so navdihnjene z vsakdanjimi vonji, ki pa so netipični za svet dišav; med najbolj nenavadnimi so zagotovo vonj novorojenčka, knjige z mehkimi platnicami, otroškega pudra, plastelina, zemlje, sveže umite kože, gorskega zraka, snega, dežja, nevihte, džintonika, paradižnika, pice, sušija ali terpentina. Kupci se lahko odločijo tudi za bolj konvencionalne vonje, kot na primer jasmin, sivka ali pačuli, ponujajo pa še posebne komplete, s katerimi si lahko iz različnih dišav vsak ustvari čisto svojo mešanico.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.