Jure Trampuš

 |  Mladina 13  |  Politika

Otrok brez zaščite

Pri deportaciji družine Korba Sulejman je Slovenija kršila temeljna načela konvencije o otrokovih pravicah

Slovo družine Korba Sulejman od prijateljev, ki so jih spoznali v Sloveniji. Teden dni kasneje je  mati  v Zagrebu govorila z novinarko POP TV Ireno Jovevo. Sirijka je v šoku. »Tu začenjamo z ničle, v Sloveniji pa smo si začeli graditi življenje, prijateljske odnose.« Nato se je zahvalila vsem,  ki so jim pomagali, in dodala, da slovenskim oblastem ne bo nikoli odpustila. »V Sloveniji sem imela sanje, zdaj pa je vse uničeno«.

Slovo družine Korba Sulejman od prijateljev, ki so jih spoznali v Sloveniji. Teden dni kasneje je mati v Zagrebu govorila z novinarko POP TV Ireno Jovevo. Sirijka je v šoku. »Tu začenjamo z ničle, v Sloveniji pa smo si začeli graditi življenje, prijateljske odnose.« Nato se je zahvalila vsem, ki so jim pomagali, in dodala, da slovenskim oblastem ne bo nikoli odpustila. »V Sloveniji sem imela sanje, zdaj pa je vse uničeno«.
© Borut Krajnc

Na nekem bizarnem informativnem televizijskem programu, ki ga vodi nihče drug kot novinar Vladimir Vodušek, je pred dnevi potekal pogovor o begunski problematiki. Kot strokovna analitika sta nastopala Sebastjan Jeretič, ki vodi komunikacijsko strategijo za župana Kopra Borisa Popoviča, in Tino Mamić, predsednik alternativnega novinarskega združenja, preganjalec vsega, kar diši po komunizmu. Jeretič je med pogovorom zagovarjal Popoviča in njegov humanitarizem, saj bi rad v Kopru razpršeno naselil begunce, Mamiću so dišale drugačne teorije. Zmotili so ga protestniki, ki so pred dnevi poskušali preprečiti deportacijo egiptovsko-sirske družine Korba Sulejman iz azilnega doma na Viču. Po njegovem mnenju so protestirali »kaviar levičarji«, ki so se na protest pripeljali s črnim bmwjem. Že to naj bi bilo dokaz, da ne gre za iskrene posameznike, ki želijo pomagati. Zadaj naj bi bilo nekaj drugega, hipokrizija, zarota.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.