MLADINA Trgovina

Saša Eržen

21. 4. 2017  |  Mladina 16  |  Kultura  |  Hudo

Nimuno loops

Lego selotejp

© arhiv Mladine

Od letošnjega poletja v svetu lego kock nič več ne bo tako, kot je bilo. Industrijska oblikovalca Anine Kirsten in Max Basler iz južnoafriškega Cape Towna sta namreč ustvarila posebni samolepilni trak, s katerim lahko katerakoli trdna površina postane združljiva s temi najbolj priljubljenimi kockami na svetu. Samolepilni trak nimuno loops je mogoče zvijati in upogibati, rezati s škarjami, pa tudi odlepiti ter ponovno prilepiti. Stene, okna, vrata, pohištvo, posoda, igrače, vse lahko postane podlaga, na katero pritrdimo kocke. Zdaj je v ponudbi enojna ali dvojna širina traku, v nekaj barvah, prvi kupci pa se bodo z njim važili julija.

V akciji nabirke denarja za zagon množične prozvodnje tega lepilnega traku, ki za zdaj obstaja kot prototip, so prek platforme za množično sofinanciranje indigogo zbrali več kot poldrugi milijon ameriških dolarjev, čeprav so zaprosili le za 8000. Avtorji še sami težko verjamejo, da zastavljenega finančnega cilja niso dosegli stoodstotno, temveč kar 20.113-odstotno. Številka sicer še raste, saj je prek omenjene spletne strani izdelek še vedno mogoče podpreti oziroma naročiti.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.