MLADINA Trgovina

Jure Trampuš

21. 4. 2017  |  Mladina 16  |  Politika

Nevarno spreminjanje šolskega sistema

Kako se je vlada Mira Cerarja po letu dni odločila, da bo prisluhnila cerkvi, in tako v slabši položaj postavila javne šole

»Zakon bo čim prej sprejet,« jjee  MMiirroo  CCeerraarr  19. aprila 2016 obljubil ljubljanskemu pomožnemu škofu Antonu Jamniku med obiskom Zavoda svetega Stanislava v Šentvidu.

»Zakon bo čim prej sprejet,« je Miro Cerar 9. aprila 2016 obljubil ljubljanskemu pomožnemu škofu Antonu Jamniku med obiskom Zavoda svetega Stanislava v Šentvidu.
© Borut Krajnc

Ko je premier Miro Cerar lani aprila obiskal Zavod svetega Stanislava v Šentvidu, je bilo jasno, da se največja parlamentarna stranka SMC ne bo zmogla izogniti odločitvi ustavnega sodišča o tem, da mora biti financiranje zasebnih in javnih osnovnih šol izenačeno. »Zakon bo čim prej sprejet,« je Cerar obljubil ljubljanskemu pomožnemu škofu Antonu Jamniku.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.