MLADINA Trgovina

Tehnične ovire 2.0

V trenutku, ko so kolone predolge, varnostni problem postane povsem relativen, nadzor na meji pa – kot po čudežu – ravno za tisti čas ustreza vsem varnostnim standardom, pa čeprav ga praktično ni

Schengenfest na Gruškovju.

Schengenfest na Gruškovju.
© Večer

»Naredili bomo se, da se bo schengenska uredba izvajala bolj življenjsko in ne v škodo ljudi in gospodarstva,« so se 9. aprila, v ihti, ki jo je sprožil kaos na meji, na tviterju zatipkali Cerarjevi piarovci. Lapsusa v vseh dneh, ki so sledili, seveda niso opazili, pa čeprav je bil tvit vseskozi posebej izpostavljen in pomaknjen prav na vrh Cerarjevega profila – in hvala jim za to. Skozi lapsus piar službe je oblast namreč zapisala karseda natančno formulo svojega ravnanja ob soočenju z novim problemom na že dobro znani meji.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.