MLADINA Trgovina

Boštjan Napotnik

21. 4. 2017  |  Mladina 16  |  Konzum

Osnovna dejavnost: riboznanstvo

Pod trto, Strunjan

  • ocena: 3 / 5

Široki rezanci

Široki rezanci

Gostilna Pod trto
Strunjan 32, Portorož
Tel.: 05 678 23 72
Pod trto lahko iščete senco in strgate po pekaču vsak dan, razen ponedeljka, od 8. do 22. ure.

Ambient:
klasika na krožniku, klasika v ambientu – preprosto, domače, toplo

Napitki:
le odprta malvazija in refošk; škoda – riba iz pečice je tako dobra, da bi jo bilo fino poplakniti s kakšno resnejšo kapljo

Dostopnost:
parkirišče vis-a-vis gostinskih duri se zdi dovolj veliko; za gibalno ovirane ni hudih zaprek

Fino:
romb in grdobina v pečici
mešane školjke

Ne tako fino:
hobotnica v solati razkuhani rezanci

Ob podatku, da kilogram romba ali grdobine stane 45 evrov in da smo poleg tega jedli hladno in toplo predjed (in sladico), se je zaokroženi račun ustavil pri številki 40 evrov na grlo.

»Mladi ste, vem, da bi radi nadaljevali z modernjakanjem in eksperimentiranjem in ekstravagančenjem, ampak danes odločam jaz!« je čredici inšpektorskega podmladka na obalni mini turneji razložil tradicionalnim gostinskim praksam naklonjeni starosta ekspedicije in konzumobil spretno parkiral ob koncu strunjanskega drevoreda, nato pa se že med sedanjem za mizo spustil v kramljajočo debato z brkatim birtom. V gostilnah stare šole, predvsem primorskih, gre pač tako – ker ponudba ni odvisna le od sezone, ampak tudi od nihajoče razpoložljivosti vodnih organizmov, se bolj kot prebiranje postavk na jedilnem listu izplača čvek s šefom sale. Ta bo, če je spreten, znal prodati najboljšo robo, gost pa bo, če je pameten, prisluhnil priporočilom.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!