MLADINA Trgovina

Diktator

Trump se »živalskemu magnetizmu« Putina, Erdogana, Duterteja, El Sisija in Kim Džong Una preprosto ne more več upreti

Donald Trump in odpuščeni direktor FBI-ja James Comey

Donald Trump in odpuščeni direktor FBI-ja James Comey
© Profimedia

Donald Trump je nedavno storil to, kar bi storil Vladimir Putin, če bi bil na njegovem mestu. Ali pa Recep Erdogan. Ali pa Rodrigo Duterte. Ali pa Abdel Fatah El Sisi. Ali pa Kim Džong Un, če smo že ravno pri tem. Odpustil je Jamesa Comeyja, direktorja FBI-ja, potemtakem direktorja agencije, ki preiskuje njegove predvolilne povezave in kupčije z Rusijo. V diktaturi lahko preiskuješ vse, razen diktatorja. Kim bi Comeyja vrgel psom, El Sisi bi ga poslal pred vojaško sodišče, Duterte bi ga prepustil svojemu zunajsodnemu morilskemu stroju (ali pa bi ga ustrelil kar sam in potem pojedel njegova jetra, če bi jih malce posolili in pokapljali s kisom), Erdogan bi ga dal zapreti, Putin bi ga zastrupil. Trump ga je le odstavil, toda s tem, ko je odstavil človeka, ki ga preiskuje, je povsem jasno pokazal, da v Ameriki nadomešča Putina, da torej razmišlja in posluje kot Putin. Watergate, ki je odnesel ameriškega predsednika Richarda Nixona, ni bil nič v primerjavi TrumpGatom.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.