MLADINA Trgovina

Izak Košir

19. 5. 2017  |  Mladina 20  |  Družba

Boj za Inde

Nekdanja tovarna naj bi dobila nova lastnika

Skvot INDE – kako dolgo še središče alternativnega dogajanja?

Skvot INDE – kako dolgo še središče alternativnega dogajanja?
© Kim Shine

Uporabniki nekdanje tovarne Inde v Kopru so zaskrbljeni, ker naj bi prostori, v katerih ustvarjajo, dobili nove lastnike. Na območju sta se pojavila človeka, ki trdita, da sta nova lastnika, čeprav uradnih dokumentov še nista pokazala. Po navedbah uporabnikov Indeja naj bi bil prvi kaskader Rok Cvetkov, ki naj bi želel tam postaviti filmski studio, drugi pa direktor podjetja KMK Box Valter Krmac, ki načrtuje, da bi tam imel proizvodnjo embalaže. Skvoterji o njunih namerah in svoji prihodnosti dobivajo različne namige. Eden od najverjetnejših naj bi bil, da jim bosta nova lastnika dovolila ostati v prostorih do konca poletja, Cvetkov pa naj bi jim bil celo obljubil nadomestne prostore nekje drugje.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.