MLADINA Trgovina

Vanja Pirc

19. 5. 2017  |  Mladina 20  |  Kultura

Jabka sredi raja

Spominsko znamenje, posvečeno Cvitkovičevemu filmu Kruh in mleko

Rekonstrukcija nekdanjega grafi ta na zidu stavbe, v kateri se je nahajala Taverna. Nad grafi tom je na zidu še spominsko obeležje.

Rekonstrukcija nekdanjega grafi ta na zidu stavbe, v kateri se je nahajala Taverna. Nad grafi tom je na zidu še spominsko obeležje.

V Tolminu so te dni postavili spominsko znamenje, posvečeno filmu Kruh in mleko, prvemu slovenskemu filmu, ki je po nagradi segel na katerem od najpomembnejših filmskih festivalov. Režiser Jan Cvitkovič se je leta 2001 s prvencem prebil na Beneški filmski festival in od tam odšel ovenčan z nagrado zlati lev prihodnosti za najboljši celovečerec. Od tega je že 16 let, pa vendar je spomin na ta izjemni dosežek v Tolminu še vedno živ, saj je režiser, tudi sam »Tminc«, v filmu ovekovečil kar nekaj delov mesta, med drugim znamenito Taverno.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.