Boštjan Napotnik

 |  Mladina 26  |  Konzum

Hudičevo dobro

Pekel, Ohonica

  • ocena: 4 / 5

Potočni raki

Potočni raki

Gostilna Pekel
Ohonica 22, Borovnica
Tel.: 01 754 61 24
Na vrata Pekla lahko potrkate od srede do sobote od 12. do 22. ure, ob nedeljah pa do 18. ure.

Ambient:
v toplih mesecih je glavna senčnata terasa, znotraj pa je gostilna, kot smo jih pri nas vajeni

Napitki:
ker je šef ambasador čilske znamke Casilero del Diablo (peklenska naveza pa to), lahko po silno ugodnih cenah na kozarec srebate tako rekoč vsa vina Concha y Toro

Dostopnost:
od Borovnice proti Peklu, kjer je tudi dovolj veliko parkirišče; za gibalno ovirane ni zaprek

Fino:
postrvi
potočni raki
goveja juha z žlikrofi

Ne tako fino:
biftek z gorgonzolo

Govejo juho dajejo za 3,2, mladi sir z jurčki za 8,5, potočne rake za 9,8, biftek z gorgonzolo za 24,3, kilogram postrvi za 26, sladice pa za 2,8 do 3,2 evra.

»Kdo nam bo zaigral prvi – Chris Rea s cesto ali AC/DC z avtocesto?« je zvočno opremo za konzummobil, ki je bil tokrat namenjen v Pekel, takoj po startu začel sestavljati za zabavo inšpektorske odprave odgovorni delegat. Zložno križarjenje do soteskastega obrobja Ljubljanskega barja je z muziko hitro minilo – za dobro mero smo dodali še Motörheade z Born to Raise Hell – in dobre volje smo sedli za mizo v gostilni Pekel. Ta je ime konceptualno povezala s čilsko znamko vin Casilero del Diablo (po naše hudičeva klet), tako da smo grla urno poplaknili z všečno aperitivnim penečim se vinom in – potočnemu okolju oštarije navkljub – kosilo začeli s krasnimi, blagimi mariniranimi sardoni. Koj za tem je sledil prvi vrhunec iz Peklove kuhinje: potočni raki, pripravljeni v nežno odišavljenem chardonnayju, so ponudili izjemno uravnoteženo kombinacijo sladkosti in kislosti. Kuharski minimalizem z maksimalnim izkupičkom! Čeprav so v Peklu glavne postrvi – več o njih v nadaljevanju –, je ob v močno govejo juho zakuhanih res okusnih mesnih žlikrofih ter ob še enem minimalističnem šusu opečenega mladega sira z aromatičnimi jurčki, obdelanimi z isto tehniko, bolj ali manj jasno, da tukaj znajo zelo dobro skuhati še marsikaj drugega, med drugim valjajo rustikalno debele domače široke rezance in kompaktne in okusne krompirjeve njoke. Oba ogljikova hidrata sta všečna, čeprav ju omačijo precej konservativno, z v sladko smetano vmešano tartufato in v istem mediju raztopljeno gorgonzolo. To položijo tudi na zgornjo stran malo šlampasto odrezanega, a dovolj zorenega, mehkega in pravilno pečenega govejega bifteka, ki poleg gorgonzolnega pokrova faše še preveč zgoščeno klasično gostilniško omako.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: