Vanja Pirc

 |  Mladina 27  |  Kultura

Poklon avtorski ilustraciji

Slovenska aplikacija Lake, ki v barvanje ponuja ilustracije umetnikov z vsega sveta, je prejela prestižno Applovo nagrado za dizajn (Apple Design Award), ki velja za oskarja sveta aplikacij

 Aplikacija Lake ilustratorjem omogoča nov način predstavitve njihovih del, tistim, ki radi barvajo, pa, da na enem mestu najdejo kakovostne pobarvanke in najljubše avtorje tudi fi nančno podprejo. Na fotografi ji je pobarvanka indonezijskega ilustratorja Wadida Rusdianta.

Aplikacija Lake ilustratorjem omogoča nov način predstavitve njihovih del, tistim, ki radi barvajo, pa, da na enem mestu najdejo kakovostne pobarvanke in najljubše avtorje tudi finančno podprejo. Na fotografiji je pobarvanka indonezijskega ilustratorja Wadida Rusdianta.
© Goran Ivašić

Zgodilo se je nepričakovano. Sredi maja jih je tehnološki gigant Apple nenadoma in tik pred zdajci povabil na veliko konferenco, na kateri pred večtisočglavo množico vsako leto pompozno predstavi svoje tehnološke in programske novosti za prihajajoče leto. Dejali so, da bi se želeli »le« spoznati v živo ter se pogovoriti o tem in onem. A prav zato so jih prijazno zavrnili – svojo aplikacijo Lake, ki na Applovih telefonih in tablicah v barvanje ponuja avtorske ilustracije umetnikov z različnih koncev sveta, so lansirali komaj dva meseca prej in primernejši čas za takšno srečanje bi bil čez kakšno leto, ko bodo že vidni prvi rezultati. Vendar gospod na drugi strani ni odnehal. Trudil se je več dni. In ko mu na mejle nekoč niso odgovorili celo uro, ker so bili po naključju ravno na jogi, je ves zaskrbljen prosil, naj ga nujno pokličejo. Ponudil jim je VIP vstopnico. Naključno izžrebani srečneži, ki si izborijo vstopnico za ta dogodek, morajo zanjo plačati 1600 dolarjev. VIP vstopnica pa je brezplačna. Začeli so pakirati.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.