MLADINA Trgovina

Goran Kompoš  |  foto: Sebastijan Iskra

14. 7. 2017  |  Mladina 28  |  Kultura  |  Dogodki

Brez nepotrebnega pompa

Po petindvajsetih letih so Ljubljano spet obiskali kultneži The Jesus and Mary Chain

Še vedno so prepričljivi, nekateri njihovi stari komadi pa zvenijo sveže celo v primerjavi s sodobnimi kitarskimi trendi.

Še vedno so prepričljivi, nekateri njihovi stari komadi pa zvenijo sveže celo v primerjavi s sodobnimi kitarskimi trendi.

Končalo se je s presenečenjem. Poslušali smo zasedbo, ki je nekoč slovela po povsem nonšalantnem odnosu do občinstva. Pričakovali smo torej, da nas bo nekam poslala, namesto tega pa nas je ob koncu koncerta nagradila in nam podarila kar dva dodatka. No, nismo se pritoževali, smo se pa lahko v živo prepričali, da škotski indie rockovski neprilagojenci The Jesus and Mary Chain četrt in več stoletja po svojih vrhuncih niso več isti bend kot nekoč. To ne pomeni, da so za v ropotarnico. A morda bi si zavoljo starega ugleda v povsem napolnjeni veliki dvorani Kina Šiška vseeno lahko privoščili tudi kakšen ekces. Pa četudi samoironičen.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.