MLADINA Trgovina

Katja Perat

11. 8. 2017  |  Mladina 32  |  Kultura  |  TV

Dragi Dick – kaj pa, če bi ti vse začele pisati?

I love Dick kot prilika o ženskem poželenju ali kako je Jill Soloway za televizijske zaslone predelala kultno feministično klasiko Chris Kraus

Naslovni junak Dick (Kevin Bacon), čigar ime v angleškem jjeezziikkuu  oozznnaaččuujjee  tudi moški spolni organ, ter zakonca Chris (Kathryn Hahn) in Sylver (Griffi  n Dunne)

Naslovni junak Dick (Kevin Bacon), čigar ime v angleškem jjeezziikkuu oozznnaaččuujjee tudi moški spolni organ, ter zakonca Chris (Kathryn Hahn) in Sylver (Griffi n Dunne)

Ko je Chris Kraus leta 1997 izdala roman I love Dick, se ji je zgodilo, kar se avtoricam, ki pišejo na tankem robu med avtobiografsko in povsem izmišljeno fikcijo, pogosto dogaja – povedali so ji, da je preveč radikalna in preveč banalna hkrati, da trači niso snov za visoko literaturo in da je v javnem razpredanju o svoji intimi nekaj neoprijemljivo neokusnega.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.