MLADINA Trgovina

Goran Kompoš

11. 8. 2017  |  Mladina 32  |  Kultura

Bojevnica iz diaspore

Farai, vzpenjajoča se glasnica londonske (črnske) ulične kulture

Farai na prvi posluh spomni na kultni zasedbi Joy Division in New Order, a je hkrati sodobna. Se pa v njeni glasbi skriva še mnogo več.

Farai na prvi posluh spomni na kultni zasedbi Joy Division in New Order, a je hkrati sodobna. Se pa v njeni glasbi skriva še mnogo več.
© Georg Gatsas

Londonska pesnica in glasbenica zimbabvejskih korenin Farai Bukowski-Bouquet je s svojo prvo, letos izdano malo ploščo Kisswell (2017) prepričala glasbene poznavalce. Pri Pitchforku, verjetno najbolj obiskanem, referenčnem spletnem glasbenem portalu so denimo zapisali, da »njen zvok obljublja nov premislek post-punk in new wave glasbe«. Ta zvok, ki ji ga je pomagal ukrojiti producent Basil Anthony Harewood alias TØNE, na prvi posluh resnično spomni na temačno, uporniško senzibilnost kultnih zasedb Joy Division in New Order, a hkrati skozi elektronski zvok dobi sodobno podobo. Se pa v njem skriva še mnogo več.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.