Damjana Kolar

 |  Kultura

Matter za 8. rojstni dan

Danes, 22. septembra ob 21.00 bo Center urbane kulture Kino Šiška praznoval 8. obletnico delovanja, ki jo bodo obeležili s koncertom domačega glasbenega fenomena Matter, ki bo premierno predstavil svoj drugi album Mrk, na odru pa se jim bodo pridružili še psihadelični rockerji persons from porlock in elektro pop zasedba Futurski.

Domača hiphop senzacija Matter, ki jo sestavljajo Dacho, Tunja in Levanael bo ta dan pri založbi rx:tx izdala svoj težko pričakovani drugi album Mrk, ki bo nasledil uspešen prvenec Amphibios,

APx6fiGURxs

Praznovanju se bodo pridružili tudi persons from porlock, psihedelični rockerji, ki so tako kot Matter navdušili tudi na letošnjem festivalu MENT Ljubljana, Radio Študent pa je njihov lanskoletni prvenec razglasil za ploščo leta.

TymkBAebt6U

EP prvenec Synthetic Happiness bo premierno predstavila tudi obetavna retro-futuristična elektro pop zasedba Futurski, ki je nastala na temeljih nekdanjih klubskih maratoncev Barely Modern. 

PyagflrPAhQ

Več o Matter si lahko preberete v intervjuju Gregorja Kocijančiča 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.