MLADINA Trgovina

Marcel Štefančič jr.

6. 10. 2017  |  Mladina 40  |  Kultura  |  Film

Lego Ninjago Film

The LEGO Ninjago Movie, 2017, Charlie Bean, Paul Fisher & Bob Logan

zadržan

Tretji oglas za Lego.

Lego Ninjago Film – tretji del legolandske animacije (druge letos!) – je zgodba o fantu, ki strašno trpi, ker mu oče posveča premalo pozornosti. Očetu je ime Garmadon, njegovo ime pa zveni tako srhljivo, da je že kar brend. Nič čudnega: namesto da bi quality time preživljal s sinom, terorizira mesto ( ja, Lego). Redno. Non-stop. Razlog več, da se mali pridruži tajni organizaciji Ninjago, združbi nindž, ki rušijo Garmadona. Garmadon spominja na Trumpa (mali pa na Trumpovega malega, če hočete), a tega ne boste niti opazili, ker je film tako hiter, tako kinetičen in tako hiperaktiven, kot da ne bi hotel, da bi karkoli v njem delovalo kot stališče ali kaj preveč osebnega.

Lego Ninjago Film, ki so ga režirali trije režiserji in ki ga je pisalo devet scenaristov, je bolj brezoseben od reklam, kar pa naj vas nikar ne zavede – Lego Ninjago Film je natanko reklama, reklama za kocke Lego. Entertainment očitno prehaja v novo fazo, v kateri bo ljudem zaračunaval gledanje reklam. Nekoč so ljudje plačevali vstopnice za film – zdaj plačujejo vstopnice za reklame. Poti nazaj ni. Navsezadnje, Transformerji – dolge reklame za igrače firme Hasbro – so orjaški hiti. In nekatere kreature v Lego Ninjago Filmu so videti kot transformerji.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.