MLADINA Trgovina

Borut Mekina

13. 10. 2017  |  Mladina 41  |  Politika

Kje ste, promotorji prodaje Mercatorja?

Posebna revizija kaže katastrofalno poslovanje Agrokorja

Gazda« Ivica Todorić, nekdanji predsednik uprave Agrokorja

Gazda« Ivica Todorić, nekdanji predsednik uprave Agrokorja
© STA

Skupina Agrokor je lani ustvarila 1,5 milijarde evrov izgube, je ta teden v Zagrebu sporočil Ante Ramljak, izredni pooblaščenec hrvaške vlade za koncern. Razkril je tudi, da leta 2015 skupina Agrokor ni zaključila s 148 milijoni evrov dobička, kot je trdil Ivica Todorić, ampak s 486 milijoni evrov izgube. Pod črto naj bi imela celotna skupina danes skoraj dve milijardi evrov negativnega kapitala. Vodstvo podjetja, ki ga je zaradi finančnih malverzacij Ramljak kazensko ovadil, naj bi bilo odgovorno za kar 757 milijonov evrov računovodskih nepravilnosti, od česar naj bi bilo približno 140 milijonov evrov dobesedno ukradenih s posebnega računa.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.