MLADINA Trgovina

Staš Zgonik

10. 11. 2017  |  Mladina 45  |  Družba

Zdravila za raka so vse dražja, njihov učinek pa je pogosto dvomljiv

Drago upanje

Bolniki z rakom pogosto nimajo časa čakati še nekaj mesecev na zaključek še ene raziskave, ki bi dokončno potrdila učinkovitost novega zdravila.

Bolniki z rakom pogosto nimajo časa čakati še nekaj mesecev na zaključek še ene raziskave, ki bi dokončno potrdila učinkovitost novega zdravila.
© Borut Krajnc

Pri zdravljenju raka smo v razburljivem obdobju. Na trg prihajajo nova in nova napredna biološka zdravila, namenjena za točno določene vrste rakavih obolenj. Številna pomenijo upanje za bolnike, ki še do nedavnega niso imeli možnosti.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Drago upanje

    V odlično raziskani temi g. Zgonik predstavi kočljivo temo dragih onkoloških zdravil s premajhnim učinkom, glede na velika pričakovanja in cene. Treba je povedati, da čudežnih zdravil za raka z izjemo ali dvema še vedno ni (in jih morda nikoli ne bo), kljub stalnemu napredku in velikem vlaganju v raziskave. A obstajajo še zelo velike rezerve pri raku, predvsem v preventivi. Več