MLADINA Trgovina

Armin Mahler

10. 11. 2017  |  Mladina 45  |  Družba

Digitalni darvinizem

Politika mora preprečiti objestnost pri poslovanju digitalnih velikanov Facebooka, Twitterja in Googla. Nujno bi bilo postaviti nova pravila za internetno gospodarstvo, saj zakoni očitno niso učinkoviti.

© Tomaž Lavrič

Nekateri še vedno mislijo, da je Amazon le spletna trgovina, nekakšna veleblagovnica na medmrežju. Vendar je veliko več, je spletni koncern, ki deluje po vsem svetu in raste z vratolomno hitrostjo, spreminja klasično trgovino in osvaja vedno nove trge. Asistentka Alexa, ki zna govoriti, v naših dnevnih sobah srka podatke in podjetje ravno zdaj uvaja storitev za odklepanje hišnih vrat, da bi kurirske službe njegove pakete lahko dostavile tudi takrat, ko ni nikogar doma.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.