MLADINA Trgovina

Izak Košir

8. 12. 2017  |  Mladina 49  |  Družba

Zamisel o istospolnem plesnem paru ...

... ki jo je navrgel slovenski zvezdniški plesalec

Strictly Come Dancing je televizijski plesni tekmovalni šov, v katerem slavni preizkušajo znanje plesnih korakov s poklicnimi plesalci. Na prvem programu britanske televizije BBC jo predvajajo že 15. sezono, med plesalci pa nastopa tudi slovenski državljan Aljaž Škorjanec (27), ki na televizijskem parketu suče igralko Gemmo Atkinson (33). Licenčni TV-šov smo pod imenom Zvezde plešejo v slovenski različici gledali tudi pri nas, in sicer na Pop TV.

Škorjanec, večkratni državni prvak v plesu, ki je sicer poročen s plesalko iz šova Stricly Come Dancing Janette Manrara (34), je pred kratkim dejal, da bi lahko v omenjenem šovu končno dobili tudi par, ki bi bil sestavljen iz dveh plesalcev oziroma plesalk, in dodal, da ne bi imel nič proti, če bi bil pri tem izzivu sam prvi poskusni zajček. Tako bi v šov lahko vključili tudi LGBT-noto. Zatrdil je, da bo svoje delo vedno opravil tako dobro, kot bo le lahko, ne glede na spol soplesalke oziroma soplesalca. »Upam, da bom zraven, ko se to zgodi,« je prek Huffington Posta nekako namignil ustvarjalcem omenjene oddaje.

Škorjanec je s tem sprožil pravo spletno razpravo, zakaj se tega (leta 2017) ni lotil še nihče. Kaj ga je spodbudilo k temu, da je prišel na dan s to zamislijo, nam, ko smo mu telefonirali, ni želel pojasniti, saj – kot je dejal – ni bil pripravljen na »intervju«. Nič zato. Predlog je upravičen, zato smo vprašanje naslovili na Pro plus, zanimalo nas je, kaj si v tej medijski hiši mislijo o tem in ali bi bili tudi sami pripravljeni izpeljati kaj takega.

Predstavnica za stike z javnostjo pri Pro plusu Katja Klavora je povedala, da imajo na Pop TV ekipo za kasting, ki ves čas išče nove obraze za vodenje oddaj in tudi tekmovalce različnih šovov. »Ekipa ima vrata odprta za čisto vse kandidate, ki bi v oddajo prinesli unikatnost in z značajem gledalcem popestrili televizijske večere. Zamisel o istospolnem plesnem paru, ki bi zaplesal v oddaji Zvezde plešejo, nam ni tuja, a je za nami šele prva sezona, v kateri smo spoznavali format oddaje, tako da imamo za takšne ustvarjalne zamisli še veliko manevrskega prostora v prihajajočih sezonah«.

Morda pa bo ta »ustvarjalna zamisel« prva dozorela prav v naslednji sezoni v Sloveniji. Tako bi lahko vsaj enkrat v nečem prehiteli BBC.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.