MLADINA Trgovina

Rolanje po sceni

Pendrekministrica se je ob začetku leta z močno gospodarsko delegacijo odpravila na azijsko turnejo. (najprej bo iranu prodajala paralizatorje za protestnike, nato šae mjanmaru rezilno žico za človekoljubno rešitev vprašanja rohingov press)

Soočene s TV-dokumentarcem »Tu je paradiž« Grozovite Pesek so se človeške ribice odločno odzvale na njeno »uravnoteženo« zgodovino. (pri unescu zahtevajo, da se jim iz imena izbriše sramotni pridevnik »človeške« press)

Bavčaritate je postal odgovorni urednik glasila stanovalcev zavoda Dob »Svoboda«. (že v prvi številki je z uvodnikom zbudil splošno odobravanje zaradi gesla »naj živi tajkunska revolucija« press)

Vse kaže, da so agenti Noriškega kraljestva uspešno bombardirali kolonijo foruma 21 tajkunov v Murglah pod krinko teme in pokanja s petardami, a brez pomoči Primca Teme. (njegov alibi, da je bil na turjaku, potrjujeta obe zajčici angelca in metka press)

Eva Irgl - Braun se je naveličala dolgočasnih lokalnih novoletnih praznovanj. (prek kurza je šla tudi na dunajski novoletni koncert press)

Neizprosna bitka za naklonjenost Generala Glanzkopfa dobiva neslutene razsežnosti. (za avtorstvo postavitve svinjske glave na podstavek ukradenega kidričevega spomenika v kidričevem se koljejo gor enak dol bedak ter tanko in tonko press)