MLADINA Trgovina

Ustavni sodnik kot »ddr. Jekyll in gospod Hyde«

Sprejemljivo in nesprejemljivo v medijskih kritikah Jakličevega ravnanja

Iz Wikipedije povzemam (ker Stevensonove knjige nisem bral), da z označevanjem nekoga, da je hkrati dobri Jekyll in zlobni Hyde, temu človeku očitamo, da v različnih situacijah kaže velikanske, ogromne razlike v svojem moralnem značaju. Dati tak naslov članku, v katerem je ddr. Jaklič že v podnaslovu in nato še v 16 odstavkih prikazan kot izrazito slab in šele proti koncu v enem samem odstavčku kot ustavni sodnik, ki se v ločenih mnenjih zavzema za pravice malega človeka (a z avtorjevo pripombo, da tudi od tega »mali ljudje ne bodo imeli nič«), je torej zgrešena literarna prispodoba.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Polona Jamnik, Bled

    Ustavni sodnik kot »ddr. Jekyll in gospod Hyde«

    Bivši ustavni sodnik Matevž Krivic v svoji polemiki opozarja medije (Dnevnik, Mladina), da so prestopili dopustno mejo z iskanjem in objavljanjem zaupnih podatkov, hkrati z njimi pa tudi tudi neimenovane »informatorje« z US, ki so te podatke posredovali. V javnem interesu namreč je, da ostanejo interne informacije nedostopne. S tem se omogoči čim bolj kakovostno delo brez zunanjih vplivov. Več