Goran Kompoš  |  foto: Miha Fras

 |  Mladina 12  |  Kultura  |  Dogodki

Brutalni šus

Festival Tresk je bil spet drzen: za glavnega nosilca programa je izbral dvojec Buraza

Buraza imata potencial, pa vendar, ali lahko v živo nagovorita tolikšno občinstvo kot na spletu?

Buraza imata potencial, pa vendar, ali lahko v živo nagovorita tolikšno občinstvo kot na spletu?

Festival Tresk v organizaciji Radia Študent je postal tako rekoč porok za to, da na odrih lahko preverimo, kaj novega in drugačnega ponuja domača glasbena scena. Ne le skozi prizmo butičnejših ustvarjalcev, ki sestavljajo jedro vsakoletnega programa. Organizatorji so drzni tudi pri izbiri glavnih nosilcev festivala, skoraj praviloma takih, ki s seboj sicer prinesejo pozornost, ne pa tudi resnejših koncertnih izkušenj. Najodmevnejši primer je bil seveda trojec Matter, ki je leta 2015 na pobudo Treska tam oddelal svoj prvi koncert, a že kmalu zatem postal ena najbolj priljubljenih domačih zasedb. Lani je bila to raperska druščina Smrt boga in otrok. Na letošnjem, devetem festivalu pa se je v vlogi osrednje atrakcije znašel spletni fenomen, bratski dvojec Buraza. Po spletu že kakšno leto odmevata njuna hita Olga in Pujsek Marko, zdaj pa je duet dočakal še koncertno premiero in ni presenetljivo, da je z njo še bolj polariziral občinstvo kot Matter pred tremi leti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.