Borut Mekina

 |  Mladina 13  |  Politika

Maketa ni plačana

Ministrstvo zavrnilo račun 

Nesrečna maketa nesrečnega Drugega tira z nesrečnim Mirom Cerarjem

Nesrečna maketa nesrečnega Drugega tira z nesrečnim Mirom Cerarjem
© Barbara Milavec

Ministrstvo za infrastrukturo ne namerava plačati makete drugega tira Koper–Divača, ki je stala 133 tisoč evrov, ker bi jo v skladu s pogodbo podjetje Art Rebel 9 moralo izdelati brez podizvajalcev. Kot je znano, sta se na razpis ministrstva prijavila dva ponudnika, poleg že omenjenega še podjetje RPS, ki je sicer ponudilo 73 tisoč evrov nižjo ceno, a je direkcija za infrastrukturo, domnevno zaradi napake v Excelu in kljub dvakratnemu preverjanju, izbrala dražjega ponudnika. Ta pa je, namesto da bi maketo naredil sam, delo prepustil podjetju RPS. Art Rebel se je zavezal, da bo ministrstvu poleg projektne dokumentacije in same makete dostavil še vitrino za zunanjo postavitev, podstavek, LCD-zaslon in podobno, zaradi česar smo ministrstvo zaprosili za specifikacijo stroškov. Toda odgovorilo je, da ta ne obstaja – podjetje naj bi bilo 19. marca poslalo en sam, skupni račun v višini 133.590 evrov (z DDV). K sreči ministrstvo še ni opravilo tehničnega prevzema, na katerem »se ugotovijo morebitne napake oz. pomanjkljivosti, ki se morajo odpraviti,« zato je račun lahko zavrnilo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.