Pamflet: Lastniki besed zmagujejo

Spoštovani gospod Srečko Knafelc, v vašem odzivu na članek novinarja Bernarda Nežmaha z naslovom »Lastniki besed zmagujejo«, katerega so objavili v Mladini št. 13 / 30.3.2018, neopravičeno in neosnovano navajate banko SKB, in sicer ste zapisali: »Čeprav je gotovo tudi vam (torej, avtorju izvornega članka) jasno, da je šlo za poskus pranja denarja, je za vas z vračilom tega zgodba končana!

Pa se s tem šele začenja in tudi za vas bi se lahko, saj je obseg pranja denarja s pomočjo Đuđićeve samo preko SKB presegel milijon evrov – če vam kaj pomenijo moralna in etična načela dobrega preiskovalnega novinarstva.« Trditev, ki ste jo zapisali in poslali v objavo Mladini, in ki se nanaša na SKB, je popolnoma napačna, neresnična in škodi ugledu banke SKB, ki v zadevi in poslih ter s subjekti, ki jih navajate, ni poslovno sodelovala.

Prosimo, da ste v prihodnje pri svojih navedbah pazljivi, saj bomo v nasprotnem primeru prisiljeni proti vam uporabiti razpoložljiva pravna sredstva, tudi s prijavo storitve kaznivega dejanja zoper čast in dobro ime.

Lep pozdrav.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.