MLADINA Trgovina

Izak Košir

13. 4. 2018  |  Mladina 15  |  Kultura  |  Dogodki

Retrospektiva Tomislava Gotovca, Mestna galerija Ljubljana

12/04 — 10/06

Tomislav Gotovac velja za enega od najpomembnejših sodobnih umetnikov, ki je vplival tudi na umetnico Marino Abramović. Dejala je, da je prav on kriv, da ni postala slikarka: »On me je navdušil za performans. Pomembno je vplival name. Bil je najbolj svobodnega duha od vseh ljudi, ki sem jih spoznala v življenju. Mladi generaciji je treba dati priložnost, da spoznajo njegovo delo.« V Ljubljani so na ogled Gotovčevi znani filmi, fotografije, kolaži in drugi različni dokumenti, poseben poudarek pa bo namenjen prikazu njegovih akcij in performansov. Umetnikova dela med drugim najdete tudi v Moderni galeriji Ljubljana in v zbirki Muzeja moderne umetnosti MoMA v New Yorku.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.