MLADINA Trgovina

Monstrumska poroka

Z načrtovano združitvijo koncernov Bayer in Monsanto bi se rodil velikan, ki ga ne bi bilo mogoče nadzorovati. Če bodo za EU posel odobrile še Združene države Amerike, bodo tri podjetja obvladovala prehranjevanje človeštva.

Demonstracije proti združitvi Bayerja in Monsanta v Lyonu v Franciji 3. marca letos

Demonstracije proti združitvi Bayerja in Monsanta v Lyonu v Franciji 3. marca letos
© Profimedia

Če bi bila ameriška družba Monsanto res tako grozna, kot gre sloves, Werner Baumann, predsednik upravnega odbora Bayerja, nemškega podjetja z dolgo tradicijo, seveda ne bi nikoli razmišljal o združitvi z njo. Tako govori, ker verjetno mora. Zato je pred načrtovanim prevzemom tudi naročil preverjanje, ki je potrdilo tisto, o čemer je bil predsednik prepričan že prej: ameriški kmetijski koncern naj bi vodili odlično in v skladu z najstrožjimi merili.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.