MLADINA Trgovina

Peter Petrovčič

13. 4. 2018  |  Mladina 15  |  Politika

(Ne)varni osebni podatki

Nova evropska uredba o varstvu osebnih podatkov je poskus reguliranja pravnega področja, kjer tehnologija zelo očitno prehiteva zakonodajo

Občutek, da ponudniki vseh mogočih storitev, produktov in idej že vnaprej vedo, kaj vse nam ugaja, česa si želimo, kaj želimo kupiti, in da že vnaprej poznajo naše želje in nam ponudijo pravo stvar, je prijeten. A vsi ti ponudniki storitev in produktov in vsi drugi, ki jim brezbrižno posredujemo najobčutljivejše osebne podatke, z njimi počno še marsikaj drugega. Marsikaj, česar ne vemo, in od tega marsikaj, česar si ne želimo oziroma bi zavrnili, če bi vedeli, za kaj vse se uporabljajo naši osebni podatki.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.